HASNAN

.::less0ns at the end of every chapter::.

rehat kejap dr menulis nih..byk keja nak wat..nnti smbg lg...salam..jom BLAJA tuk REHAT

..kepada smua yang mengenali diri aku.. SALAM AIDILFITRI.. kalau ada salah n silap, harap dimaafkan..lets LEARN everythg dat fACE us..GUD LUCK...
..me
GUd LUck 2 you BOY..

GUD LUCK
salam..ari nih ari last aku kat SK!..huhuhu arih gak ada majlis katam quran..majlis salam2..beriya2 nih sebelum nih ckp kat bebudak len. x nak nangis la..apa la..tp memng x nangis pun. cuma sebak cikit aja..teringat msa2 awal kat SK1 nih..erm..apapun GUD LUCK wat my students..jgn berenti BLAJA..sentiasa BLAJA..JOM BLAJA..
..at lab
..gurls
..boys

selamat pagi..ari nih aku gi sekolah cambesa la..ari nih bebudak cam dah tak ramai dtg skolah..DEMAM RAYA la nih..cikgu-cikgu pun dah sibuk dah nk balik RAYA..bebudak apa lagi kan. seronok ler diorg nak beraya.pagi nih REDUP aja.tetiba aja aku rasa cam sedih lak..ari nih ramai bebudak tanya "SIR, nak PINDAH k??" tak sampi ati plak aku..tah ler..bebudak nih bukan paham..ada sesetengah tuh siap merajuk2 x tak bercakap..bukan nk PINDAH mmg SEMENTARA aja kat sini..x tau la SINGGAH ke mana lagi lepas nih..

kad raya pn banyak kat atas meja aku..yg x tahan tuh, bebedak KECIK nih siap suh dtg beraya umah diorg lg..kalu dekat mmg cikgu nih pegi..hu3. x yah ajak..skunk nih baru la aku paham perasaan cikgu-cikgi aku dulu. kekadang tuh, mulut aja ckp x suka bebudak nih..tapi sebenarnay tak pun..erm..camtu la gamaknya cikgu-cikgi aku dulu..yang paling aku ingat SIR ZUL la..bukan apa sebab pernah kena penampar ngn dia..sebab aku bergaduh ngn member..sakit gak ler..sebab cincin dia pakai tuh besor sgt..tapi yg aku herannya, pas jer KES tuh baik plak dia ngn aku..rasa bersalah kot..sebab msa kecik2 aku baik sangat.hahah(saja aja)

aku ada 1 aja klas ari nih..last plak tuh..tengah hari. kalau la asyk redup aja ari nih..confirm TIDO nih..bila redup2 camni, mula la otak nih teringat zaman2 dulu..malas aku nak ingat..hu3..besa la..LIFE kita ni kan colourful..terlebih perasaan plak aku ni..teringat lagi..ada buku aku baca tuh kata "bukan persaan yang mengawal kita. Tapi kita yang mengawal persaan kita".ape2 pn..jom la kita BLAJA sesama..


salam..bru dapat msk tenet blk..line macam apa tah..aku nk tulis bila blk sekolah td..hu3.ada gi KES yang menarik kat sekolah pg td..pas aja aku kuar dr access room pg td..aku msk ler bilik gurnk tggu klas lmbty hg kan..tetiba ada sorg cikgu tuh bwa budak darjah 1...pas2 aku tgk budak tuh cam nk nangis dah..cikgu tuh cakap budaktu curi DUIT MAK dia..RM50..pas2 jadi la DRAMA sebabak depan aku..datang la cikgu laki nih..awal tuh tanya dulu..pas2 2-2 pipi budak tuh kna tampar..kuat gak la..sakit aku rsa kna tampar, nangis la budak tuh..aku pun terkedu gak la..berbaur-baur perasaan nih..aku pun tak tau la..nak cakap..betul k salah tindakan tuh..lama gak la budak tuh kna marah..pastuh aku pun suh budak tuh pegi basuh muka..kesian dia. sedih gak aku tengok..pas2 aku dgr la ctr dr guru kelas budak nih..rupanya budak ni dah banyak kali dah wat kes..pantang tgk duit, smua dia nak amik..tah la..serba salah..

 
 bebudak besar nih la kena didik ngn baik

tanya2 gak ler..saja nk jadi busy body kan..rupanya budak nih mak ayahnya dah bercerai..maknya x nak jaga dia..duk la ngn atuk..kesian plak..dgr backgrnd dia... tah la..may b ada la influence sikit perangai dia ngn bckgrnd dia nih..tapi tang kena tampar ngn cikgu tuh..x tau la..risau gakaku tengok..nasib la si PENCHURI..sabar aja la..kesian plak..BLAJA La...jgn wat  adegan2 kat atas..kalu boleh elakkan la..
abis ctr PENCHURI.. aku nk smbg ckt pasal PENDENGKUT..hu3..citer dia camnih..tadi aku masuk kelas member aku ni..ada sorg budak pompuan nih, tegur aku..
" sir, ada tak dapat hadiah dr saya.saya ada bg hadiah kat cikgu azmi..ada x??
aku pun selamba aja jawab, tak la kan..memang tak ada..budak tuh pun selamba aja ckp " cikgu azmi tuh PENDENGKUT. bagi aja dia mkn LILIN besar tuh..aku gelak aja.pastuh aku pun betulkan la perkataan dia guna tu..KEDEKUT..
terfikir plak aku tentang kurangny kosa kata bebudak sekarang nih. tak tau la camner kat umah diaorg berkomunikasi ngn mak ayah..sabar aja la. beratny tugas cikgu, nk ngajar ank murid..byk nak kena betulkan..belum masuk lagi sahsiah diorag,.tah la..sesama la kita BLAJA tuk hadapi semua nih..

Lagu : Kupercaya Ada Cinta
Penyanyi: Siti Nurhaliza

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala

(*)
Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti

(Korus)
Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tidak satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala

(Ulang *)
(Ulang Korus)
(Ulang *)

Ada hikmah yang pasti..
Sejak mula ku percaya ada cinta
Cinta itu memungkinkan segalanya
Cinta suci yang abadi

 
ct

 
comel kat ct

 
beli la album nih..huhuhu


* best gak lagu nih..1st time aku dengar masa kuar buka pose ngn ZAMI dalam keta dia..SITI nih bagi la lagu apa pn..SODAP aja dengarnya..cuba bagi kat MISHA..camner la gamaknya jadi lagu nih..huhu(sori MISHA fan) contoh aja tuh..jgn mare..yg paling best bila cakap pasal SITI nih, dia wat x cool aja bila ada org kata yg buka2 ttg dia..arituh msa aku tgk konsert SATU..(kat TV aja la)..dia cakap kalau dia nak marah, sedih k apa2 la..dia smpaikn melalui lagu2 dia..cam ok lak kan. atlst dia tau camner nk control herself..bukannnya meroyan tak tentu hala..jom BLAJA cam kak SITI nih..

erm..saja nak berkongsi ngn korg tentang anak-anak murid aku nih..ada 2 kelas aku ajar..4 Pintar(mmg pintar sgt) ngn 4 Bestari(mungkin la)..2-2 kelas ni bebudaknya berbeza sangat...smua aspek la..belajarnya..sahsiahnya..smua skali..mula2 masuk kelas dlu pn da tau dah dior nih cmner..cikgu2 byk bercerita..macam2(BESA LA) gosip bilik guru..x sah klu x ada..tapi aku seronok ngajar kelas nih..WALAUPUN kekadang tuh angin satu badan gak..nak2 kelas bestari. tapi nak wat cmner kan..namany budak..sabar aja la..diorg bukanny x pandai..tp MALAS nk usha..byk sebab la..aku nk komen bnyk2 pn x leh gak..aku skjp aja kt sini..harap2 nnti bila diorg da besar sikit..diorg ok la nnti...anak2 korg pun nnti jgn expected tinggi sgt..len budak, len dia punya ABILITY..terima la seadanya..tapi dalam masa yang sama kena la usha gak supaya diorh boleh berjaya macam org lain..selamat..bila nak ada baby sndri nih..huhuhu..k la..jomlah BLAJA sesama...

salam..jumpa lagi kita..kali ni aku nak citer pasal UNIT FASI yang aku tubuhkan ngan FADHLI dulu masa kat kolej..punya la susah nak tubuhkan unit ni..sampai ada la yang gaduh2 n ada gak tak kurangnya yang buat cerita..huhuhuhu..(siap mskkn dalam friendster tuh)hahahah..biar la..aku dah lama dah maafkn.walaupun TUHAN aja la yang tau..camner rasanya..tapi aku percaya. WAT COMES AROUND,  GOES AROUND...bukan menyumpah.tapi tu la hakikatnya..pada yg tau tuh, tau la..yang tak tau tuh x yah tau la..bukan benda baik pn..

berbalik pasal unit fasi ni..seronok duk dalam unit nih..(masa dulu la). macam family dah..cam saat kegemilangan la..gemilang la sangat..hahah.sampai ada yg makn ati..even kita bukan amik tahu pasal org pn..kita wat keja kita dalam unit aja..(kan ???)biar ler..masa awal2 gerakkn unit nih..ada la beberapa kakitangan yg setia membantu..bersama together2..huhuhu. kat bawah ni aku letakkn pic2 diorg..saja aja nk bg GLAMER ckt geng nih..asyk duk wat keja belakang tabir aja..sekali-sekala postkn picture diorg..ok gak..hu3..nnti aku tulis lagi pasal unit nih. klu larat..ok. jom sesama BLAJA...

 
 


salam..aku baru blk dr skool..pas2 g antar lak smua Lesson Plan kat Dr. Ikhsan..penatny..huhuhu..saja nak ctr kat sini pasal KES pagi td..msa assmbly...KISAHnya after RAYA nnti sekolah aku nih nak wat HARI KANAK2 ..masa GB wat announce mnt tuk cakap dia sal prgrm nih..bebudak bertepuk tangan la..tapi tetiba BELIAU cakap yg prgrm nih gabungn 2 sekolah..smua org cam teruja la..nk tau sekolah mna kn..(bebudak aja) cikgu-cikginya dah tau dr awal g..bila sebut aja nama SK TUN RAZAK..bebudak terus bising(ilang teruja kot). Budak MELAYU, CINA, INDIA sama aja..ada yg mengeluh..ada gak aku dgr bebudak ckp..X BEST AH>>korg tau x nape??
last assembly...






panjang socks..huhuhu..(budak2)



 

JAWAPAN :
SK TUN RAZAK= SEKOLAH ORG ASLI....
nampak x??apa yg aku nkctr kat cn..tah la.kalau la dr kecik camnih.camner la NAJIB nyer impian 1 MALAYSIA tuh nk tercapai...bebudak tuh aku leh terima lg la..ada gak ler beberapa kerat cikgu yg tersengih2..bila GB wat anncmnt tuh..x tau la, nk ckp apa..kita nih dah lma MERDEKA kan..subjek SEJARAH pn ada..ORANG ASLI nih kan pnduduk awal Malaysia yg kita cintai nih..
lawa aja budak ni kan??
teringat plak kes ada sekolah datang kt kolej wat prgrm ari tuh..KAUNSELOR dia duk sebut2 OA byk kali..aku pn tanya ler kengkawan.OA tuh apa..diorg pn cakap la..ORANG ASLI..nk bg sedap dgr la gamaknya..x ya ler...nama aja blaja kaunseling..MENERIMA TANPA SYARAT (kononnya la..) jgn marah lak bebudak kaunseling..bukan ckp kat korang..kat kaunselor nih ha..iktibarnya jgn la wat cmnih..org yg x balaja kaunseling pn tau etika kaunseling gak..yg balaj pttnya LEBIH tau la..amalkn la..jgn baca tuk exam aja..(ckp kat diri sndri gak)tah apa2 tah..blaja tnggi2..sedih aku.
entah la..hu3.tetiba plak aku jadi GERAM tgk gelagat manusia2 nih..korg sok anak2 korg jgn la duk ajar cmnih..kita nih sama aja..BEZANYA..amalan kita aja.(cam ustaz lak)..kita yg ISLAM pn disuruh wat baik ngn org bukan ISLAM kn??so..pikir la sndri..
balik pada ctr aku..td msa  g kampus, trgt blk msa 3 tahun lepas..msa ada kuliah dlu..huhuhu..ni ha aku snap blk gegambar kampus..mna tau x dtg da pas ni..hu3..akhir skali ..jom BLAJA..
ngah renovate(dewan konvo=SITC)

SAMBUNG BLK..erm..blk dr KFC, cepat2 solat..nasib bek sempat...huhuhu..bagi salam, terus masuk isya'(harap2 terima la semayang td..amin)...tq, ZAMI tlg ajar td...hahahahahah(rahsia)..
kesian akakKFC nih..dr td x rehat(tah apa la dia mkn msa berbuka..)
zami yg ngh bzngn laptop aku(mmg hantu laptop budak nih)
Pas semayang, x sempt nk REST pn..mie kata baby ajak lepak plak..konpem x gi terawih mlm nih(ilang la pahala yg mmg sikit nih). Lepak2 ngn baby, mie n bob kat kdai RAKYAT..aku mkn lagi…huhuhu..x tau la, x gemuk2 gak…huhuhu(riso BUNCIT aja)..aku mkn nasi goreng besa ngn air sirap..(x sedap).masing2 duk becerita ttg sekolah masing2. Tak tau la nk cakap apa dah pasal sekolah nih. Besa la, EVERY PLACE, HAVE THEIR OWN POLITICS..(accept aja la).
ni la kedai RAKYAT tuh..ni aja kdai mkn yg ada kat Tanjong nih(SEDIH)
Ada yg dapat sekolah ok, cikgu x ok..ada dapat cikgu ok..sekolah lak x ok..nak wat camner…TERIMA aja la.nasib bek la sekolah aku tuh ok aja..cikgu2 bergosip tuh besa la..mana2 pn..nk wat camner. Kalau dah dihimpunkn MANUSIA dlm 1 tempat yg besar(bilik guru lah tuh) ada la gossip terkini..x kira dah..ko usatazah k, ustaz k..cikgu2 besa apatah lagi kan. Dengar aja ler. Kalu ada yg leh ditambah2, tambh..(jgn OVER the LIMIT dh)..sok aku nk antar JURNAL kat Dr. Ikhsan (my lecturer). Pas2 merdeka la, jap. X sabar dah aku nk abihkan diz WEEK. Then, gud bye SK1.. pasni aku nk smbg wat LESSON PLAN lak...nk abih da pn tetap gigih kna wat..hu3(ikhlas nih)..



salam.erm,tak tahu la nk mulakn cmner...da lama nk tulis blog nih..asyk sgkt aja cita-cita ni...at last...huhuhu..tulis jugak aku akhirnya...nih ibarat 1st baby la..blog nih sesaja aku wat..dapat gak keep in touch ngn kengkawan lama yg masih lg nk CONTACT la..(yg x nak tuh, BIOR LER)
p/s: haziq..(kalaulh smua manusia yg lahir ke dunia nih kekal camnih = aman dunia)


msa aku duk type blog nih, aku ngh tggu mmbr aku nih..ZAMI. kat KFC, Tanjong..bila ler nk smpai budak nih..angin aku..eh, x bek bebulan POSE nih...tggu aja la..lgpn pasni x tau dapat jumpa g kot..bebudak nih.aku da nk abis dah...selamat la tuk korg...(KFC nih x pernah x der org..ni aja la yg ADA) k la..nnti aku tulis lagi, bebila aku free..mlm nih k...hahahah..(jgn addict tulis blog dah la...amin)bye...jom belajar ...






lapt0p aku~

The Story Teller

Tentang Manusia

This bl0g is created t0 tell a st0ry entitled life. S0metimes it's suck, s0metimes it's fun. Well, I just d0n't give up n0 matter what! =)

Yang Terpilih

There was an error in this gadget